Kim Amerikancı?

30.03.2023
119
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Mühendis. Düşünce insanı

İçini dolduramazsanız, “Amerikancı” ilkel bir sözcük…

Amerika’yı veya Amerikalıyı sevmek, Amerika’dan taraf olmak, Amerika’ya tabi olmak, Amerika’nın uydusu olmak… Hangisi?..

Amerika büyük ve güçlü bir ülke; Amerika’nın takdir ettiğimiz, beğendiğimiz, hatta özendiğimiz tarafları vardır mutlaka. Amerikan rüyası diye bir şey vardır mesela. Amerika’nın o iki katlı bahçeli villaları vardır, hepimizin hoşuna gider, keşke bizim olsa deriz. Bu mu Amerikancı olmak? Değil tabii ki…

Amerikancı derken kast ettiğimiz Amerikan emperyalizmi, işgalciliği, dünya jandarmalığı, Amerika’nın diğer ülkeleri taşeron gibi kullanması, kendi halkını refah içinde yaşatmak için, uluslararası alanda acımasız bir sömürü politikası uygulamasıdır. Bunlar söz konusu olduğunda bütün varlığımızla Amerika’ya karşıyızdır. Yoksa Amerikan halkına bir düşmanlığımız söz konusu olamaz!

Ülkemizde 1,5 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaştıkça, önderliğini AKP’nin, destekçiliğini Bahçeli’nin yapmakta olduğu ve her geçen gün yeni şeriatçıların katılmakta olduğu ittifaktan olmadık çamurlar atılmaya başlandı bizim cenaha… Solcular, CHP ve Millet İttifakı bileşenleri “Amerikancı” imiş; kendileri ise Amerikan karşıtı !!!

Oha derler adama, oha…

Sene 1969…

İstanbul’a demirleyen Amerikan Altıncı Filosu askerlerini ağırlamak için Karaköy’deki genelevleri temizletip boyatan sağcı Adalet Partisi Amerika düşmanı, bu conileri Kabataş İskelesi’nden denize döken biz 68 kuşağı solcular Amerikan dostu öyle mi?

Amerikan Başkanı’ndan “Aptal olma, aklını kullan” fırçasını yiyip kuzuya dönen AKP Amerika düşmanı; yıllardan beri ülkemizdeki Amerikan üsleri kapatılsın diye yırtınan bizler Amerika dostu öyle mi?

“Bu can bu tende oldukça” dedikten iki gün sonra tutuklu Rahip Brunson’u apar topar Amerika’ya posta eden AKP Amerika düşmanı öyle mi? Ensar ve Türken Vakıfları vasıtasıyla New York’ta gökdelen yaptıran AKP Amerikan düşmanı öyle mi?

Bu nasıl dünya arkadaş? Bu milleti bu kadar aptal yerine koymaya utanmıyor musunuz?

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.